Nick Woud tekent bij Deuss Music

0
22

De Nederlandse componist en paukenist Nick Woud tekent een exclusief contract bij muziekuitgeverij Deuss Music. Nick Woud componeert al ruim 30 jaar orkestraal werk en muziek voor slagwerk en koperblazers.

De muziek van Woud werd door de Nederlandse symfonie orkesten in première gebracht en was te horen op radio en televisie. Nick Woud is ook solo-paukenist bij het Koninklijk Concertgebouworkest, hoofdvakdocent pauken aan het Conservatorium van Amsterdam en publiceerde drie pauken etude boeken en een mallet etude boek.

Zijn eerste verzameling paukenmuziek Musical Studies for Pedal Timpani verscheen in 1983 en in 1985 werd zijn stuk Disguise Music voor kopersextet opgenomen. De kopersectie van het Concertgebouworkest, RCO Brass, voerde de wereldpremière van The Call uit tijdens hun Amerikaanse tournee in 2005 en nam het in 2007 op. Deze composities voor koper leidden tot verschillende opdrachten voor de omroepen en televisie.In 2012 bracht een ensemble uit het Concertgebouworkest zijn stuk Eveil in première in het Muziekgebouw aan ’t IJ en in 2015 ging de Sinterklaas medley Pepernoten in première bij het Concertgebouw orkest. Kinderen leren bij Pepernoten het orkest kennen en zingen mee met de liedjes!

Vorig jaar bracht hij zelf zijn Concerto Lirico voor solo pauken en orkest in première met het Orchestre Victor Hugo. Het stuk bloeit op uit de traditie van de grote 20e-eeuwse solo concerten zoals die van Britten, Bernstein en Sjostakovitsj. In dat jaar werd ook de virtuoze ouverture Celebration Music door philharmonie zuidnederland in première gebracht en opgenomen.

Onlangs voltooide hij Leaves voor strijkkwintet of ensemble en op dit moment werkt hij aan een nieuw werk voor slagwerk trio. In 2021 staat ook een versie van Concerto Lirico voor pauken en harmonieorkest in de planning.

Het bericht Nick Woud tekent bij Deuss Music verscheen eerst op Entertainment Business.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here