Minister sluit nieuw steunpakket culturele sector niet uit

0
9

Minister Ingrid van Engelshoven sluit een nieuw steunpakket voor de cultuursector niet uit. Dat vertelde de bewindsvrouw aan het ANP. 

Van Engelshoven was afgelopen zaterdag aanwezig bij het pilot event van Fieldlab Evenementen, waar cabaretier Guido Wijers voor vijfhonderd bezoekers optrad. “Ik hoop echt dat we hier vandaag een hele belangrijke stap is gezet naar het verder openzetten van de theaters”, vertelde de bewindsvrouw. “Als we hier vandaag hebben kunnen laten zien, dat het veilig kan, is er ook meer mogelijk.”

Verder wordt er gewerkt aan perspectief voor de sector, onder andere door het beoordelen van de onderzoeksuitslagen van dit evenement. Daaruit moet blijken of de opzet zoals die zaterdag was toegepast geschikt is voor een vervolg.

Er zijn redenen waarom dit pas een jaar later wordt gedaan, zei de minister. “We hadden een heel ander perspectief, namelijk dat we eerder deze crisis uit zouden komen. We hadden dit eerder willen doen, maar toen kwam de Britse variant. We zijn echt al een tijd samen onderweg.”

Garantiefonds

De minister zei druk bezig te zijn met de uitwerking van het garantiefonds voor evenementen. Organisatoren van onder andere festivals kunnen hierop terugvallen wanneer de festivalzomer toch niet geen doorgang kan vinden vanwege de coronacrisis. “We monitoren van dag tot dag en we doen wat nodig is”, aldus de minister. Of het recentste steunpakket voor de sector daarmee dan ook het laatste is? “Zeker niet.”

Het bericht Minister sluit nieuw steunpakket culturele sector niet uit verscheen eerst op Entertainment Business.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here