Maastrichts M-theater definitief geannuleerd

0
13

Het Maastrichtse M-theater is woensdag definitief geannuleerd. Volgens de initiatiefnemers is het opnieuw opschuiven van de voorstellingen in het M-theater om productionele redenen niet haalbaar.

Het M-theater is een initiatief van Theater aan het Vrijthof en MECC Maastricht en werd geïnitieerd als tijdelijk ‘corona pop-up theater’ waarbij het publiek, veilig en op 1,5 meter afstand, kan genieten van diverse voorstellingen en concerten. De zaal zou worden ingericht in de Zuidhal van MECC Maastricht met een capaciteit van 1.250 bezoekers.

Woensdag heeft het theater laten weten dat de opstart van het M-theater vanwege de huidige coronamaatregelen niet mogelijk is. “Zolang het met de huidige besmettingsgraad en de daaruit volgende overheidsmaatregelen niet is toegestaan om het publiek op 1,5 meter afstand te laten plaatsnemen, is het niet mogelijk om het M-theater op te starten. Het opnieuw opschuiven van de voorstellingen in het M-theater is om productionele redenen helaas niet haalbaar”, laten de initiatiefnemers weten.

Op dit moment zouden beide partijen kijken naar mogelijkheden om de geboekte voorstellingen op een later moment in de Papyruszaal van Theater aan het Vrijthof te laten plaatsvinden. Alle kaartkopers worden persoonlijk geïnformeerd.

Opstap naar verdere samenwerking

Ondanks dat het M-theater geen doorgang kan vinden, zien Theater aan het Vrijthof en MECC Maastricht het initiatief als een opstart naar een verdere samenwerking. “Het is zeker geen verspilde energie, maar een vruchtbare voedingsbodem voor een verdere toekomstige samenwerking”, aldus de initiatiefnemers. “Het M-theater is een goed voorbeeld van cultureel ondernemerschap in coronatijd. En we zijn trots op iedereen die zich voor dit project voor de volle honderd procent heeft ingezet en op ieders enthousiasme.”

Theater aan het Vrijthof en MECC Maastricht sluiten niet uit dat het project op een later moment en in een andere vorm (post-corona) nieuw leven wordt ingeblazen.Het bericht Maastrichts M-theater definitief geannuleerd verscheen eerst op Entertainment Business.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here