Lucasfilm Games kondigt nieuwe titels aan

0
14

Lucasfilm Games heeft een nieuwe Star Wars-game aangekondigd. Met de aankondiging van wat een nieuwe open wereld-titel gaat worden, komt ook een einde aan de exclusiviteit van EA om aan games voor de Star Wars-franchise te werken. 

De nieuwe game zal worden ontwikkeld door Ubisoft Massive, dat eerder ook aan The Division en The Division 2 werkte. De ontwikkeling van het spel bevindt zich nog in een zeer vroeg stadium. Door het gunnen van de klus aan Ubisoft komt een einde aan acht jaar exclusiviteit voor EA, dat onder meer werkte aan Galaxy of Heroes en Star Wars Battlefront 2.

Volgens vicepresident van Global Games en Interactive Experiences Sean Shoptaw blijft EA, naast andere ontwikkelaars, games in het Star Wars-universum maken: “EA is en zal een zeer strategische en belangrijke partner voor ons blijven in de toekomst. Maar we vonden dat er ruimte is voor anderen.”

Daarnaast meldde Lucasfilm Games dat er ook een Indiana Jones-game op de planning staat. Deze zal worden ontwikkeld door Bethesda.

Disney kondigde begin deze week aan dat alle games uit de Star Wars-stal voortaan worden samengevoegd onder de vlag van Lucasfilm Games. Het bedrijf gaf toen al aan dat ze met verschillende gamestudio’s gaan samenwerken aan games.

Het bericht Lucasfilm Games kondigt nieuwe titels aan verscheen eerst op Entertainment Business.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here