Lockdown drie weken verlengd, avondklok als maatregel ligt op tafel

0
9

Dinsdagavond heeft het kabinet opnieuw een persconferentie gehouden over de coronamaatregelen na 19 januari. De lockdown wordt met drie weken verlengd tot en met 9 februari. Daarnaast houdt de regering een avondklok als maatregel achter de hand om het virus verder terug te dringen. 

Volgens het kabinet zijn de effecten van de huidige lockdown zichtbaar, maar heeft het niet genoeg geholpen om het aantal besmettingen, ziekenhuisopnames en het aantal overlijdens door corona terug te dringen. “We zijn er nog niet, en ook niet bijna”, zei minister de Jonge tijdens de persconferentie.

Ook is er veel zorg over de Britse variant van het coronavirus, die veel besmettelijker is. Die mutatie zou volgens minister De Jonge nu verantwoordelijk zijn voor ‘een paar procent’ van de coronabesmettingen en dat percentage zal naar verwachting stijgen. “De verspreiding moeten we vertragen en dat doen we met maatregelen.”

Huidige maatregelen blijven van kracht

Op het eerste oog lijkt het erop dat de huidige maatregelen worden doorgezet. Net als in de huidige lockdown blijven alle niet-essentiële winkels gesloten. Ook (pop)podia, musea en sportlocaties blijven op slot.  Omdat ondernemers opnieuw getroffen worden door de maatregelen, wordt er een groter steunpakket opgezet. Hoe dat pakket eruit gaat zien, is nog niet duidelijk.

Vanaf dinsdagmorgen gingen er echter ook geruchten rond over de invoering van een avondklok. Over die maatregel is serieus gesproken, maar hij wordt nog niet ingevoerd. Wel heeft het kabinet het Outbreak Management Team gevraagd om een spoedadvies. Daarbij gaat het vooral om vragen als: wat levert een avondklok op en welke alternatieven leveren hetzelfde resultaat? Het kabinet hoopt dit advies in het weekend binnen te hebben, zodat daar begin volgende week een besluit over genomen kan worden.

 

Het bericht Lockdown drie weken verlengd, avondklok als maatregel ligt op tafel verscheen eerst op Entertainment Business.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here