Innofest test duurzame innovaties op digitale editie ESNS

0
10

Vandaag gaat in Groningen de digitale editie van Eurosonic Noorderslag (ESNS) van start. Tijdens het evenement zijn verschillende startups zijn namens Innofest aanwezig om hun duurzame innovaties te testen. Bovendien viert Innofest tijdens ESNS haar vijfjarig bestaan met de lancering van een whitepaper.

Innofest geeft startups de kans om hun prototypes op festivals en living labs, maar ook online te testen. Op die manier hoopt het platform, dat tijdens ESNS haar vijfjarig bestaan viert, ondernemers om succesvol de stap naar de markt te zetten. De startups zullen op de digitale editie van Eurosonic Noorderslag onder andere leaseshirts tegen textielverspilling, slimme fietskoeriers en een online donatietool testen.

De ondernemers achter LeaseShirt zoeken bijvoorbeeld naar een manier om de textielverspilling van crewshirts tegen te gaan. Zij hebben een duurzaam alternatief ontwikkeld: een service die evenementen de kans biedt om universele crewkleding te leasen in plaats van steeds opnieuw te laten maken. Tijdens ESNS draagt de crew achter de (online) schermen een speciaal ontworpen crewshirt. De ondernemers hopen zo feedback te krijgen over het draagcomfort én testen welk soort design het beste aansluit bij de doelgroep.

Slimme fietskoerier en donatietool

De Groningse startup Dropper biedt op een duurzame manier totale
ontzorging op het gebied van bezorging. De slimme fietskoeriers maken last-mile delivery makkelijk, of het nu om e-commerce, restaurantbezorgingen of particuliere pakketjes gaat. Voor de crewleden van ESNS gaan ze van 13 t/m 16 januari allerhande bezorgingen doen. De startup monitort deze ritten en verzamelt zo waardevolle feedback over de uitdagingen die hierbij komen kijken.

De Drentse startup Goodr heeft een tool ontwikkeld om geld doneren simpel te maken. Hun tool zorgt ervoor dat een deel van de advertentie-inkomsten van het internetgebruik naar een zelfgekozen gekozen goed doel gaan, zoals het planten van bomen of het tegengaan van de plastic soep. Tijdens ESNS testen de ondernemers onder de crew en het online publiek of hun installatieflow goed werkt.

Whitepaper

Het vijfjarig bestaan van Innofest wordt onder meer gevierd met de lancering van een whitepaper. Hierin is de methodiek vastgelegd waarmee Innofest de afgelopen vijf jaar zo’n 180 testcases heeft begeleid. De whitepaper is volgens de organisatie ook als praktisch handboek te gebruiken, zodat startups of andere partijen zelf een testcase kunnen voorbereiden. Innofest heeft in samenwerking met alumnus Brain Fuel een kaartendeck met testmethodes ontwikkeld. Zowel de whitepaper als het kaartendeck zijn vanaf vrijdag 15 januari beschikbaar via innofest.co.

Panelsessies

Innofest maakt ook onderdeel uit van het panelprogramma van ESNS. De innovatie-experts van Innofest schuiven tijdens ESNS bij een tweetal panelsessies aan om over de toekomst van de sector en de rol van innovatie te spreken.

Het gaat om de livesessies ‘The Next Festival – How Innovation Gets A Spot In Your Organisation’ op donderdag 14 januari van 12.30 – 13.30 uur en ‘The Next Festival – Building Back Better’ op zaterdag 16 januari van 15.30 tot 16.30 uur.

Meer informatie over het conferentieprogramma van Eurosonic Noorderslag is hier te vinden

 

Het bericht Innofest test duurzame innovaties op digitale editie ESNS verscheen eerst op Entertainment Business.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here