Geplande testevenementen uitgesteld

0
6

De pilotevenementen die deze maand zouden plaatsvinden,  gaan niet door. De vier evenementen waarbij de coronamaatregelen in de praktijk worden getest, zijn uitgesteld.

Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid liet tijdens persconferentie dinsdagavond weten dat kabinet volgende week bepaalt wanneer de evenementen groen licht krijgen. “In deze context, terwijl we nog zo veel niet weten, waarbij niet eens basisscholen open kunnen, is het niet slim om wel evenementen te houden waarbij honderd mensen bij elkaar zitten. We willen iets meer weten van de Britse variant, in de context van de Nederlandse maatregelen”, aldus Hugo de Jonge.

Stuurgroep Fieldlab is teleurgesteld, zo meldt woordvoerder Riemer Rijpkema op Nu.nl. “We hebben nog steeds de overtuiging dat onze praktijkonderzoeken in een veilige omgeving plaatsvinden, zelfs met de Britse variant die nu is opgedoken. Maar we hebben er begrip voor dat men de impact van die variant nader wil onderzoeken.”

Deze maand zouden er vier testevenementen met publiek worden georganiseerd om de coronamaatregelen in de praktijk te testen: twee voetbalwedstrijden, een zakelijk congres en een optreden van cabaretier Guido Weijers.

Het bericht Geplande testevenementen uitgesteld verscheen eerst op Entertainment Business.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here