Eventim breidt internationale activiteiten uit

0
9

Ticketingbedrijf Eventim breidt haar internationale activiteiten uit door diverse overnames en joint ventures. Zo heeft het bedrijf een meerderheidsbelang verworven in concert agency Dreamhaus GmbH. In Israël heeft het bedrijf een joint venture getekend met de Zappa Group waardoor het daar een leidende rol krijgt in de lokale ticketmarkt. 

Het Berlijnse Dreamhaus is bekend als organisator van onder andere de ‘Rock am Ring’ en ‘Rock in Park’- evenementen. Vanaf de 2022-edities zullen deze evenementen onderdeel gaan uitmaken van EVENTIM LIVE, het universele promoternetwerk van CTS Eventim. Matt Schwarz zal de rol van CEO en Managing Partner vervullen bij DreamHaus. Eerder was hij COO en Managing Director bij Live Nation.

Klaus-Peter Schulenberg, CEO van CTS Eventim over de overname: “Zelfs in het licht van de uitdagingen van de coronaviruspandemie blijft EVENTIM LIVE zijn netwerk uitbreiden en zowel zijn marktpositie als zijn potentieel versterken. We hebben altijd gezegd dat ons bedrijf sterker uit deze crisis zal komen.”

Matt Schwarz: “Ik ben erg blij met de samenwerking tussen CTS Eventim en DreamHaus. Dit zal ons allerlei mogelijkheden bieden voor een succesvolle toekomst. Ik ben CTS Eventim dan ook dankbaar voor het vertrouwen dat het bedrijf heeft getoond in het gezamenlijk implementeren van onze visies binnen dit partnerschap en zo artiesten de best mogelijke service te bieden en het vermogen om een ​​zo groot mogelijk publiek te bereiken.”

Grootste speler in Israël

Naast de overname van DreamHaus heeft Eventim een joint venture getekend met de Israëlische Zappa Group. De Zappa Group is de belangrijkste lokale promoter van live-evenementen in het land. Dankzij het partnership kan Zappa gebruik gaan maken van de eCommerce marketingtools en technologie van CTS Eventim.

Aangezien bijna veertig procent van de bevolking in Israël is ingeënt tegen het coronavirus, wordt er bijna voldaan aan de eisen van de overheid om live- en sportevenementen te mogen organiseren. De verwachting is dat dit vanaf eind maart mogelijk is.

“We kijken ernaar uit om onze krachten te bundelen op de dynamische markt in Israël”, zegt CEO Klaus-Peter Schulenberg van CTS Eventim. “De belangrijke rol van Zappa in live-entertainment en de expertise van Eventim op het gebied van technologie en marketing vormen een perfecte combinatie.”

Golan Einat, eigenaar van de Zappa Group: “Dankzij de allernieuwste technologie, professionaliteit en de jarenlange ervaring twijfel ik er niet aan dat deze joint-venture van CTS Eventim en Zappa Group de ticketkoper ten goede zal komen”

Ami Feinstein, Managing Director van CTS EVENTIM in Israël, is enthousiast over de nieuwe stap: “We whebben hier lang aan gewerkt en we zijn er zeker van onze synergie zal leiden tot veranderingen in de ticketmarkt in Israël, in de vorm van uitstekende klantenservice en geavanceerde en superieure technologie – net als negen jaar geleden, toen Eventim de Israëlische markt betrad.”

 

Het bericht Eventim breidt internationale activiteiten uit verscheen eerst op Entertainment Business.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here