Electroduo Daft Punk stopt na 28 jaar

0
11

De Franse dance-act Daft Punk stopt. In een bijna acht minuten durende video kondigde het tweetal maandag het afscheid aan. 

Een woordvoerder bevestigde het nieuws tegenover Variety, maar wilde verder geen verklaring geven waarom de Fransen ermee stoppen.

Thomas Bangalter en Guy-Manuel de Homen-Christo vormden al 28 jaar een duo en wordt gezien als een van de invloedrijkste groepen van de afgelopen dertig jaar. In de bijna 30 jaar dat zij actief waren, hebben ze lange tijd hun identiteit geheim weten te houden. Onder andere door met hun kenmerkende helmen op te treden.

Daft Punk is vooral bij het grote publiek bekend van hun hit Around the World van hun debuutalbum Homework uit 1997, maar ook van Harder, Better, Faster, Stronger. Voor het album Random Access Memories, waarop ook de wereldhit Get Lucky met Pharrell Williams staat, kreeg het duo twee Grammy’s. In totaal hebben de artiesten zes Grammy’s binnengesleept tijdens hun carrière.

De laatste jaren verschenen er geen nieuwe albums meer van het tweetal. Wel werkten zij aan remixes, onder andere voor The Weeknd. 

Het bericht Electroduo Daft Punk stopt na 28 jaar verscheen eerst op Entertainment Business.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here