Berend Schans: ‘Ook s ‘nachts vaccineren om festivalseizoen te redden’

0
10

Om het festivalseizoen te willen redden, zouden we dag en nacht moeten gaan vaccineren. Volgens Berend Schans, directeur van de VNPF moeten we snel in actie komen. “Nederland moet een voorbeeld nemen aan Israël, daar prikken dag en nacht door, alsof ze in een oorlogssituatie zitten.”

Na de vaccinatiecampagne in Israël, is al 20 procent van de bevolking na drie weken ingeënt. Premier Benjamin Netanyahu beloofde dat Israël de modelstaat zal worden voor snelle vaccinatie. “Ik hoor nu dat gezonde, jonge mensen pas in september aan de beurt zijn. Dat duurt echt veel te lang”, aldus Schans. “Gewoon naald erin en knallen. De hele dag en nacht door. Hoe eerder we deze periode achter ons kunnen laten, hoe beter.”

Verlangen

Wanneer er geen verandering plaatsvindt in de hoeveelheid en de snelheid van de vaccinaties, zal er binnen een paar maanden duidelijk worden dat het festivalseizoen deze zomer niet door kan gaan, aldus Schans. “In Barcelona heeft er al een proefevenement plaatsgevonden met ruim vijfhonderd mensen zonder problemen. Niemand raakte besmet met het coronavirus. Geweldig natuurlijk. Laten we hopen dat dat hier ook kan.”

Deadline

Op 1 februari wenst de evenementenbranche duidelijkheid te hebben over de komende maanden. “Dan moeten we een go hebben om te kunnen starten met de voorbereidingen”, zei Jolanda Jansen van Alliantie van Evenementenbouwers vorige week. “We kunnen het ons niet veroorloven een tweede evenementenzomer te missen, want dan staat er straks een nog groter deel van de 100.000 mensen op straat en ligt een branche, die goed is voor 7,4 miljard euro omzet, compleet op zijn gat”, aldus Jansen. “Dan zijn niet alleen die mensen hun baan kwijt, maar de miljoenen bezoekers ook hun evenementen.”

Het bericht Berend Schans: ‘Ook s ‘nachts vaccineren om festivalseizoen te redden’ verscheen eerst op Entertainment Business.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here